Brieža gaļas šķēles alū

5 1

Sastāvdaļas

  • 4 šķēles no labi sagatavotas brieža ciskas
  • 5 pipargraudi
  • Tikpat smaržīgo piparu
  • Šķipsna ingvera
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 selerija
  • 1 burkāns
  • Pēc vajadzības brieža tauki
  • Doniņa kaltētas maizes
  • 0.5 l gaišā alus
  • Puse citrona

Pagatavošana

1 min.
  1. Sadauzītu un malās iegrieztu šķēli apsālām un strauji no abām pusēm sakarsētos brieža taukos apcepam. Šķēles izņemam un taukos apcepam sagrieztas saknes un sīpolus. Uz šī maisījuma uzliekam apceptās gaļas šķēles, mazliet pielejam buljonu no brieža kauliem, pieliekam garšvielas un sautējam mīkstu. Sautēšanas laikā gaļu aplaistām ar alu. Kad gaļa mīksta, to izņemam, cepšanas sulā sarīvējam maizi, labi savārām, kamēr sabiezē. Mērci uzkāšam mīkstajām gaļas šķēlēm. Pēc garšas apsālām un uzpilinām citrona sulu. Pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem.

Komentāri

Solvita 2010. gada 29. decembris 22:10
Briedim tauki ir kaut kur līdzīgi aitai. Pēc vārīšanas paliek pavisam cieti.
Zane Zāle 2010. gada 13. marts 19:32
neesmu nekad briedim redzējusi taukus:(

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni