Stirnas gulašs ar sēnēm alū

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg stirnas pleca gabala
  • 500 g liesākas žāvētas krūtiņas
  • Cik gaļas tik sīpolu, vislabāk sarkano
  • Glāze dārzeņu lečo
  • 200 g svaigu sēņu, vislabāk baraviku
  • 5 karotes tauku
  • Pēc garšas peperoni
  • Sāls, pipari, saldā paprika, majorāns vai kaltēta raudene, drupinātas ķimenes
  • Krūzīte kečupa pēc vajadzības gaišais alus

Pagatavošana

1 min.
  1. Taukos apcepam smalki sagrieztus sīpolus, apkaisām ar papriku, sacepam, ieliekam gabaliņos sagrieztu gaļu, apsālām un iepiparojam. Restējam, pieliekam šķēlītēs sagrieztas sēnes, un salmiņos sagrieztu žāvēto krūtiņu, lečo, smalki sagrieztus peperonus, ar smeļamo kausiņu pielejam alu un zem vāka sautējam, līdz gaļa mīksta. Citā traukā gatavojam mērci. Taukos apcepam smalki sagrieztus sīpolus, pieliekam malto papriku, kečupu, piparus, drupinātas ķimenes, sāli, pielejam medījuma kaulu buljonu un atlikušo alu. Ietvaicējam līdz taukiem, iesijājam smalkos miltus, sacepam, uzlejam buljonu un alu, pieliekam saberztus ķiplokus un majorānu un pavārām. Mērci izkāšam. Šķīvī kārtojam gaļas maisījumu ar sēnēm un žāvēto krūtiņu un pārlejam ar pagatavoto mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni