Krkonošu bumbiņas

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkgaļas no sāngabala bez kauliem
  • 500 g liellopa gaļas no priekšgabala
  • Veģis vai radziņš
  • Smalkie milti
  • 2 olas
  • Sāls
  • Malti pipari
  • Ķimenes
  • Tauki
  • Maltā paprika
  • Sīpoli
  • Lečo
  • Majorāns
  • Ķiploki
  • Pēc vajadzības gaišais alus

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu samaļam smalkā gaļasmašīnā kopā ar alū mērcētu veģi. Mēreni apsālām, sapiparojam, piesitam olas, pēc vajadzības iesijājam smalkos miltus un mīklu labi samaisām. No samaisītās mīklas veidojam bumbiņas apmēram galda tenisa bumbiņu lielumā. Tās sakārtojam ietaukotā cepamā pannā, pielejam mazliet alu un zem vāka cepeškrāsnī cepam. Kad tās apcepušās brūnas, pieliekam šķipsnu majorāna, ar sāli saberztus ķiplokus, ķimenes un aplejam ar lečo tā, lai bumbiņas būtu pilnīgi iegrimušas. Uzliekam vāku un cepeškrāsnī sautējam tik ilgi, lai tauki iznāktu virspusē. Pasniedzam ar baltmaizes knēdeļiem vai rīsiem.

Komentāri

archijs 2012. gada 18. janvāris 19:29
ja godīgi tā alus padarīšana nebij ienākusi galvā, pamēģināju ar jau nopirktu jaukto malto gaļu, nu vispār jau, pirkstus var aplaizīt :)
paldies

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni