Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zirga gaļas cepetis alus marinādē

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Ciskas vai muguras gabalu noliekam dažas dienas marinēties marinādē no saberztām kadiķogām, tējkarotes rozmarīna, 5 lauru lapām, sarīvētas ķiploka galviņas, sarīvētas viena citrona miziņas un gaišā alus. Kad gaļa labi samarinējusies, kastrolī sakarsējam taukus un tajos apcepam smalki sagrieztu lielu sīpolu, burkānu, seleriju un pētersīli. Šajā maisījumā strauji no visām pusēm apcepam marinēto gaļu. Apcepto aplejam ar alus marinādi, uzliekam vāku un cepeškrāsnī sautējam mīkstu. Kad gaļa mīksta, to izņemam un mērci iebiezinam ar pēc vajadzības sarīvētām maizes garozām. Vārām tik ilgi, kamēr maize pilnīgi savārījusies un mērce ir bieza un gluda. Beigās mērci cauri smalkai kāstuvei uzlejam sagatavotajām gaļas porcijām, pēc garšas pieliekam sāli, uzliekam vāku un noliekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar kartupeļu standziņām.
Uz augšu