Alus darīšanas rostbifs

5 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg notīrīta rostbifa
  • Sāls, maltie pipari
  • Gaišais alus pēc vajadzības
  • 2 olas
  • Smalkie milti
  • 200 g svaiga sviesta
  • 100 g šampinjonu
  • 5 daiviņas saberztu ķiploku
  • 0.1 l sarkanvīna
  • 4 cietāki tomāti

Pagatavošana

1 min.
  1. Rostbifu sagriežam vienāda lieluma šķēlēs, kuras malās iegriežam, lai nesarullētos. Apkaisām ar pipariem, sāli un strauji apcepam no abām pusēm sviestā vai eļļā. Kamēr rostbifs atdziest, pagatavojam alus mīklu no smalkajiem miltiem, alus un olām.Atdzisušās šķēles no vienas puses mērcam mīklā un tīrā eļļā cepam līdz zeltainumam. Pēc tam ap ceptajiem rostbifiem liekam sagrieztus šampinjonus, sagrieztus tomātus, rīvētos ķiplokus, aplejam ar sarkanvīnu un dažas minūtes pasautējam. Pasniedzot uz šķīvja, vispirms uzliekam sautētos dārzeņus, uz tiem pagatavotos rostbifus ar mīklas pusi uz augšu un kā piedevas varam piedāvāt ceptus kartupeļus vai kartupeļu kroketes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni