Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alus darīšanas rostbifs

2005. gada 15. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Rostbifu sagriežam vienāda lieluma šķēlēs, kuras malās iegriežam, lai nesarullētos. Apkaisām ar pipariem, sāli un strauji apcepam no abām pusēm sviestā vai eļļā. Kamēr rostbifs atdziest, pagatavojam alus mīklu no smalkajiem miltiem, alus un olām.Atdzisušās šķēles no vienas puses mērcam mīklā un tīrā eļļā cepam līdz zeltainumam. Pēc tam ap ceptajiem rostbifiem liekam sagrieztus šampinjonus, sagrieztus tomātus, rīvētos ķiplokus, aplejam ar sarkanvīnu un dažas minūtes pasautējam. Pasniedzot uz šķīvja, vispirms uzliekam sautētos dārzeņus, uz tiem pagatavotos rostbifus ar mīklas pusi uz augšu un kā piedevas varam piedāvāt ceptus kartupeļus vai kartupeļu kroketes.
Uz augšu