Liellopa ribiņas alū

3 1
Liellopa ribiņas alū
Foto: PantherMedia/ScanPix

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopa ribiņu
  • 500 g notīrītu burkānu
  • 3 lieli sīpoli
  • 0.5 l gaišā alus
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Eļļa pēc vajadzības
  • Cieti tauki
  • Mazliet liellopa buljona
  • 5 lauru lapas
  • Sāls
  • Pipari
  • Šķipsna timiāna

Pagatavošana

100 min.
  1. Sīpolus smalki sakapā, burkānu sagriež un abus izcepam taukos mīkstus.
  2. Sacirstas ribiņas ātri apcep eļļā un pēc tam sakārto kastrolī, virsū gaļai uzliek dārzeņus, pēc garšas pieliek sāli, piparus, pievieno sasmalcinātu timiānu, lauru lapas un smalki sakapātu ķiploku. Beigās pieliekam atlikušos taukus.
  3. Atsevišķi savāra buljonu ar alu. Apmēram pēc 20 min. vārīšanas ielej kastrolī ar gaļu. Uzliek vāku un sautējam cepeškrāsnī mīkstu. Pasniedzam ar kartupeļiem.
  4. * Iespējams pievienot papildus dārzeņus sautējot, bet tas atkarīgs no katra gaumes.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 2017. gada 11. oktobris 10:12
Pēc autora teiktā, alu atsevišķā katliņā sajauc ar nelielu daudzumu liellopa buljona un uzvāra.
Arnis Konovalovs 2017. gada 5. oktobris 17:37
Gribētu zināt kā jāvāra alus ar buljonu.
buljona kubiņš jāliek alū vai buljons jāšķaida ar noteiktu daudzumu ūdens un pēctam pielej alu?
Zanda 2016. gada 22. janvāris 13:43
3) Atsevišķi savāra buljonu ar alu. Apmēram pēc 20 min. vārīšanas ielej kastrolī ar gaļu. Uzliek vāku un sautējam cepeškrāsnī mīkstu. Pasniedzam ar kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni