Marinētas kāpostlapas

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kāpostgalva
  • Sāls
  • Pēc vajadzības gaišais alus
  • Pildījumam
  • 1 kg svaigu sēņu
  • Eļļa
  • 1 liels sīpols
  • Sāls
  • 500 g maltas cūkgaļas, var būt arī atgriezumi
  • 4 radziņi
  • 4 - 5 olas
  • Lupstājs un rīvmaize pēc vajadzības
  • Mērcei
  • Pēc vajadzības eļļa
  • Smalkie milti
  • Krūzīte krējuma
  • Sīpoli

Pagatavošana

1 min.
  1. Dienu iepriekš kāpostgalvu sadalām pa lapām, cietās vietas sadauzām ar gaļas āmuruņu un vajadzīgajā alus daudzumā vārām apmēram 5 minūtes. Labi notīrītas sēnes sagriežam sīkos gabaliņos. Kastrolī uzkarsējam eļļu un tajā apcepam smalki sagrieztus sīpolus, pievienojam sēnes, pieliekam sāli un zem vāka sautējam. Apmēram pēc 10 minūtēm pievienojam malto gaļu un sautējam vēl apmēram 10 minūtes. Radziņus sagriežam šķēlēs un iemērcam alū, kurā vārījām kāposta lapas. Pa to laiku pagatavojam mērci. No eļļas vai sviesta un smalkajiem miltiem samaisām zeltaino aizdaru, ko pēc tam atšķaidām atkal ar alu no kāpostiem. Pielejam krējumu, pieberam smalki sagrieztus sīpolus un labi savārām. Sautētām un atdzesētām sēnēm ar gaļu pieliekam izmērcētos radziņus, olas, pieliekam sāli, lupstāju un labi samaisām. Pēc vajadzības iebiezinām ar rīvētu baltmaizi. Tad mīklu pildam kāpostu lapās - mīklu liekam uz vienas, pārsedzam ar otru, apsienam ar diegu vai saspraužam ar kociņu, lai izveidotos sainītis. Cepešpannu ieziežam ar taukiem, tajā kārtojam sainīšus un sakarsētā plītskrāsnī ātri apcepam. Uzlejam sagatavoto mērci un zem vāka lēni sautējam gatavu. Pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni