Alus paprikas

2005. gada 15. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Labi notīrītas svaigas sēnes sagriežam plānās šķēlītēs. Kastrolī sakarsētos taukos sacepam brūnus sagrieztus sīpolus, pievienojam sēnes un zem vāka brīdi pasautējam. Tad pieliekam samaltu gaļu vai samaltu cepeša atlikumu un vēl brīdi sautējam. Noliekam atdzist un pievienojam alū mērcētus radziņus, pieliekam sāli, drupinātas ķimenes, sakapātu lupstāju, pieliekam olas, labi samaisām un pēc vajadzības iebiezinām ar rīvmaizi. Atļaujam brīdi nostāvēties. Pa to laiku paprikām izņemam sēklas tā, lai nebūtu pārāk liels atvērums, un liekam tās vārīties vajdzīgā alus daudzumā. Uzliekam uz sieta notecināt ar atvērumu uz leju. Notecinātas piepildām ar sagatavoto mīklu. Cepešpannā izkausējam gabaliņos sagrieztu speķi, pievienojam sarīvētas visas garšsaknes, ripiņās sagrieztus ķiplokus un visu cepam. Pielejam vajadzīgo daudzumu alus, pannā kārtojam paprikas, uzliekam vāku un lēni sautējam apmēram pusstundu. Ja nepieciešams, pielejam alu. Pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem un izkāstu cepšanas sulu.
Uz augšu