Alus paprikas

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigu sēņu - vienalga, kādu
  • Tauki
  • 1 liels sīpols
  • Gabals jebkura cepeša
  • 3 radziņi
  • Pēc vajadzības gaišais alus
  • Sāls
  • Ķimenes
  • Lupstājs
  • 2 olas
  • Rīvmaize pēc vajadzības
  • Paprikas pākstis pēc viesu skaita
  • Speķa gabals vai šķiņķa treknums
  • 1 liels burkāns
  • Pētersīlis
  • Gabals selerijas
  • Pēc garšas ķiploki

Pagatavošana

1 min.
  1. Labi notīrītas svaigas sēnes sagriežam plānās šķēlītēs. Kastrolī sakarsētos taukos sacepam brūnus sagrieztus sīpolus, pievienojam sēnes un zem vāka brīdi pasautējam. Tad pieliekam samaltu gaļu vai samaltu cepeša atlikumu un vēl brīdi sautējam. Noliekam atdzist un pievienojam alū mērcētus radziņus, pieliekam sāli, drupinātas ķimenes, sakapātu lupstāju, pieliekam olas, labi samaisām un pēc vajadzības iebiezinām ar rīvmaizi. Atļaujam brīdi nostāvēties. Pa to laiku paprikām izņemam sēklas tā, lai nebūtu pārāk liels atvērums, un liekam tās vārīties vajdzīgā alus daudzumā. Uzliekam uz sieta notecināt ar atvērumu uz leju. Notecinātas piepildām ar sagatavoto mīklu. Cepešpannā izkausējam gabaliņos sagrieztu speķi, pievienojam sarīvētas visas garšsaknes, ripiņās sagrieztus ķiplokus un visu cepam. Pielejam vajadzīgo daudzumu alus, pannā kārtojam paprikas, uzliekam vāku un lēni sautējam apmēram pusstundu. Ja nepieciešams, pielejam alu. Pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem un izkāstu cepšanas sulu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni