Sēņu alus pildījums

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu sēņu
  • Sāls
  • Cūkas stilbs vai 500 g sāngabala
  • 1 liels sīpols
  • 1 liels burkāns
  • Pētersīļi
  • Gabals selerijas
  • 3 - 4 cieti radziņi
  • Gabals speķa
  • Pipari, majorāns, ingvers, daži graudiņi smaržīgo piparu
  • Pēc garšas ķiploki
  • Gaišais alus pēc vajadzības

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītas sēnes liekam vārīties sālsūdenī gandrīz mīkstas. Atsevišķi ūdenī vārām stilbiņu ar sīpoliem, saknēm un dažiem pipargraudiem. Sēnes sagriežam, stilbiņam izņemam kaulu, sagriežam mazos gabaliņos un pievienojam sēnēm. Tālāk maisījumam pieliekam alū samērcētus radziņus, gabaliņos sagrieztu speķi, sapiparojam, sasālām, pielikam majorānu, ingveru, sadrupinātus smaržīgos piparus un ar sāli saberztus ķiplokus. Labi samaisām un pēc vajadzības vēl atšķaidām ar gaišo alu. Liekam cepešpannā un cepam cepeškrāsnī līdz pildījumam izveidojas brūna ādiņa. Nepieciešamības gadījumā pildījumam vēl pielejam alu. Vislabāk pildījums garšo rudenī ar celmenēm. Pasniedzam ar maizi vai vārītiem kartupeļiem un sarkano kāpostu salātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni