Alus bumbiņas sēņu mērcē

4 1

Sastāvdaļas

  • Apmēram 500 g svaigu sēņu
  • Eļļa
  • Sāls
  • 500 g maltas gaļas
  • Pipari
  • Liels sīpols
  • Karote rīvēta siera
  • 2 olas
  • Rīvmaize
  • Pēc vajadzības gaišais alus
  • Smalkie milti
  • 0.3 l skāba krējuma
  • Glāze asā kečupa

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītas sēnes sagriežam plānās šķēlītēs un apsālītas sakarsētos taukos sautējam mīkstas. Maltai gaļai pieliekam sāli, piparus, smalki sagrieztus sīpolus, rīvētu sieru, olas un alū samērcētu rīvētu baltmaizi. Labi samaisām un noliekam pusstundu nostāvēties. Pa to laiku pagatavojam mērci. Sautētajām sēnēm uzsijājam miltus, strauji apcepam un, nepārtraukti maisot, atšķaidām ar alu. No nostāvējušā gaļas maisījuma veidojam bumbiņas un vārām tās sālsūdenī. Mīkstas nokāšam un pievienojam mērcei. Beigās tai pieliekam krējumu un kečupu. Visu kopā pavārām. Pasniedzam ar kartupeļiem vai rīsiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni