Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Klasiskie rolmopši iz seniem laikiem

2005. gada 14. jūlijs
Foto: Shutterstock.com
Pagatavošana
60 min
1. Gaļu sagriež šķēlēs un izdauza ar gaļas āmuriņu.
2. Rupjmaizi un žāvēto krūtiņu sagriež biezos stienīšos, plūmēm izņem kauliņus (ja tādi ir) un pārgriež uz pusēm.
3. Gaļu apkaisa ar sāli un pipariem, uz katra gabaliņa liek rupjmaizes un gaļas stienīti, plūmes pusīti, satin rullītī, sasprauž ar irbulīti un apcep uz pannas brūnus (ja negrib spraust irbulīšus, tad sākumā cep ar "šuves" vietu uz leju.
4. Mopsīšus pārliek katliņā sautēties līdz tie mīksti, pievieno garšvielas, bet ne specifiskas - citādi zudīs īpatnējā garša.
5. Šis ēdiens pazūd no viesību galda pats pirmais, tādēļ to nākas gatavot itin bieži.
Foto: Māra Valdmane
Uz augšu