Klasiskie rolmopši iz seniem laikiem

4 1

Sastāvdaļas

  • Liellopa fileja vai cits mīksts gabals
  • Saziedējusi rupjmaize (tikai ne ķieģelītis)
  • Žāvēta (īstos dūmos) cūkgaļas krūtiņa-cauraugusi
  • Žāvētas plūmes
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Gaļu sagriež šķēlēs un izdauza ar gaļas āmuriņu.
  2. Rupjmaizi un žāvēto krūtiņu sagriež biezos stienīšos, plūmēm izņem kauliņus (ja tādi ir) un pārgriež uz pusēm.
  3. Gaļu apkaisa ar sāli un pipariem, uz katra gabaliņa liek rupjmaizes un gaļas stienīti, plūmes pusīti, satin rullītī, sasprauž ar irbulīti un apcep uz pannas brūnus (ja negrib spraust irbulīšus, tad sākumā cep ar "šuves" vietu uz leju.
  4. Mopsīšus pārliek katliņā sautēties līdz tie mīksti, pievieno garšvielas, bet ne specifiskas - citādi zudīs īpatnējā garša.
  5. Šis ēdiens pazūd no viesību galda pats pirmais, tādēļ to nākas gatavot itin bieži.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni