Sēņu alus rulete

5 1

Sastāvdaļas

  • Svaigas sēnes (tik, cik ir, jo vairāk, jo labāk, var būt visu šķirņu)
  • Gabals speķa
  • 2 sīpoli
  • 4 radziņi
  • 5 olas
  • Sāls, pipari
  • Svaigas lupstāja lapas
  • Pēc vajadzības tauki
  • Gaišais alus

Pagatavošana

1 min.
  1. Sēnes rūpīgi notīrām un smalki sagriežam. Speķi (apmēram pusi) sagriežam mazos gabaliņos, saskrandžojam, skrandžos apcepam smalki sagrieztus sīpolus, pievienojam sagrieztās sēnes un sautējam tik ilgi, kamēr viss ūdens iztvaikojis. Noliekam atdzist, pievienojam alū mērcētus radziņus, olas, pēc garšas pieliekam sāli, piparus, ieliekam smalki sakapātu lupstāju, mazos gabaliņos sagrieztu atlikušo speķi, pēc vajadzības pielejam vēl alu un mīklu labi samīcām. No mīklas gatavojam vismaz 2 klaipiņus, tos ieliekam ar taukiem ieziestā pannā un, regulāri aplaistot ar cepšanas sulu vai alu, lēni cepam brūnu. Pasniedzam ar "grūstiem" kartupeļiem un kāpostu salātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni