Alus desas no kazas gaļas

5 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg no cūkas sāngabala
  • 1.5 kg kazas gaļas atgriezumu
  • 1.5 kg liellopa gaļas
  • 500 g speķa no cūkas muguras
  • Gaišais alus
  • Garšvielas 1 kg gaļas
  • 25 g sāls
  • 5 g asās paprikas
  • 3 g piparu
  • 3 g drupinātu ķimeņu
  • 4 daiviņas saberzta ķiploka
  • Karote kartupeļu miltu

Pagatavošana

1 min.
  1. Desu taisīšanai gaļai jābūt sasālītai un nobriedušai. Kazas gaļas atgriezumus sagriežam mazos gabaliņos, treknāko gaļu samaļam smalki. Cūkas sānu gabalam noņemam ādu un sagriežam gabaliņos. Cūkas sāna mīksto daļu, kopā ar liellopa gaļu, samaļam smalki. Atdzesētu speķi sagriežam gabaliņos, rūpīgi samaisam ar sāli un liekam uz nakti aukstumā nostāvēties. Otrā dienā gaļu samaļam rupjā gaļasmašīnā - apmēram 8 mm, samalto gaļu labi samīcām ar nepieciešamo alus daudzumu, pieliekam alū iejauktas garšvielas un kartupeļu miltus. Šādi mīcītiem "māliem" pievienojam gabaliņos sagriezto cūkas sāngabalu un kazas gaļu. Beigās pievienojam speķi un visu rūpīgi samaisām. Maisījumu sapildām labi izmazgātās kazas un cūkas zarnās. Sapildītās zarnas sakaram uz nūjām, ievietojam žāvētavā un žāvējam brūnas

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni