Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alus desas no kazas gaļas

2005. gada 13. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Desu taisīšanai gaļai jābūt sasālītai un nobriedušai. Kazas gaļas atgriezumus sagriežam mazos gabaliņos, treknāko gaļu samaļam smalki. Cūkas sānu gabalam noņemam ādu un sagriežam gabaliņos. Cūkas sāna mīksto daļu, kopā ar liellopa gaļu, samaļam smalki. Atdzesētu speķi sagriežam gabaliņos, rūpīgi samaisam ar sāli un liekam uz nakti aukstumā nostāvēties. Otrā dienā gaļu samaļam rupjā gaļasmašīnā - apmēram 8 mm, samalto gaļu labi samīcām ar nepieciešamo alus daudzumu, pieliekam alū iejauktas garšvielas un kartupeļu miltus. Šādi mīcītiem "māliem" pievienojam gabaliņos sagriezto cūkas sāngabalu un kazas gaļu. Beigās pievienojam speķi un visu rūpīgi samaisām. Maisījumu sapildām labi izmazgātās kazas un cūkas zarnās. Sapildītās zarnas sakaram uz nūjām, ievietojam žāvētavā un žāvējam brūnas
Uz augšu