Ceptas gailenes

3 1

Sastāvdaļas

  • Gailenes
  • Sviests vai cūku tauki
  • Rupjā vāramā sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Gailenes notīra, nomazgā. Lielākās gailenes sagriež. Cep līdz sēnes gatavas, pievieno sāli (parasti to daru pēc garšas). Karstas pilda 0.5 l burkās. Taukvielām ir jābūt tādā daudzumā, lai virspusē būtu kārtiņa. Liek karsēt 90 -95 grādu temperatūrā 20 minūtes. Burkas aizvalcē ar metāla vāciņiem.
  2. Tāpat var gatavot beciņas, meža šampinjonus. Ar sviestu garšīgāk, bet ar cūku taukiem labāk glabājas.
  3. Ziemā lieto mērcēm, zupām, pēc savas brīvas izvēles.
  4. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi