Ceptas gailenes

2005. gada 12. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Tāpat var gatavot beciņas, meža šampinjonus. Ar sviestu garšīgāk, bet ar cūku taukiem labāk glabājas. Ziemā lieto mērcēm, zupām, pēc savas brīvas izvēles.
Pagatavošana
50 min
1. Gailenes notīra, nomazgā.
2. Lielākās gailenes sagriež. Cep līdz sēnes gatavas, pievieno sāli (parasti to daru pēc garšas).
3. Karstas pilda 0.5 l burkās. Taukvielām ir jābūt tādā daudzumā, lai virspusē būtu kārtiņa. Liek karsēt 90 -95 grādu temperatūrā 20 minūtes. Burkas aizvalcē ar metāla vāciņiem.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu