Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krēmīga kūpināta skumbrija ar kartupeļiem un puraviem

2005. gada 10. jūlijs
Foto: Alona Nazarova
Pagatavošana
20 min
1. Veido kartojumu.
2. Vienmērīgi izkārto seklā mikroviļņu krāsnij paredzētā traukā skumbriju, puravus un pētersīli. Viegli samaisi tos kopā. Pārlej ar pusi no krējuma un 5 ēdk. ūdens. Liec pāri kartupeļu šķēles un pārlej ar atlikušo krējumu. Apkaisi kartupeļus ar nedaudz sāls un daudz maltu melno piparu.
3. Cep gatavu.
4. Uzkarsē grilu. Kārtojuma trauku pārsedz ar foliju un vietām to sadur. Liec mikroviļņu krāsnī, kas noregulēta uz augstako režīmu, un cep 8-10 min, kamēr kārtojums burbuļo un kartupeļi ir mīksti, iedurot tajos dakšiņu. Noņem foliju un liec kārtojumu zem grila, kamēr kartupeļi apbrūnē zeltaini. Pasniedz galdā.
5. Puravu vieta var izmantot arī sīpolus.
Uz augšu