Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkas medaljoni ar portvīnu un dzērvenēm

2005. gada 9. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Ieliec vistas buljonu mazā katliņā, novāri līdz pusei. Pieliec portvīnu un atkal maigi vāri 15 minūtes.
2. Pieliec dzērveņu kompotu, maigi pavāri apmēram 45 minūtes, mērcītei jābūt pabiezai un spīdīgai. (Iedomājies! Mērce bez miltiem!?) Pievieno, pēc garšas, sāli un piparus. Šo visu var sagatavot dienu iepriekš.
3. Kad pasniedz mērci, uzkarsē, ieputo sviesta pikas. Apkaisi medaljonus ar sāli un pipariem. Uzkarsē pannu ar sviestu un eļļu un cep medaljonus tik ilgi, līdz tie gatavi ("Vincentā" mēs apsienam bekonu medaljoniem apkārt).
4. Uzliec cūkas medaljonus uz sešiem šķīvjiem, pārlej ar mērci, pasniedz ar krējumu, kartupeļiem un ķiršu tomātu salātiem.
5. Pasniedz ar franču sarkanvīnu "Chateau Peychaud".
Uz augšu