Cūkas medaljoni ar portvīnu un dzērvenēm

3 1

Sastāvdaļas

  • 6 krūzes ar vistas buljonu
  • ½ krūze sarkana portvīna
  • ½ krūze dzērveņu kompota
  • 5 ēd. kar. sviesta 18 cūkas medaljoni ap 75 g (aptuveni trīs gab. katram)

Pagatavošana

1 min.
  1. Ieliec vistas buljonu mazā katliņā, novāri līdz pusei. Pieliec portvīnu un atkal maigi vāri 15 minūtes.
  2. Pieliec dzērveņu kompotu, maigi pavāri apmēram 45 minūtes, mērcītei jābūt pabiezai un spīdīgai. (Iedomājies! Mērce bez miltiem!?) Pievieno, pēc garšas, sāli un piparus. Šo visu var sagatavot dienu iepriekš.
  3. Kad pasniedz mērci, uzkarsē, ieputo sviesta pikas. Apkaisi medaljonus ar sāli un pipariem. Uzkarsē pannu ar sviestu un eļļu un cep medaljonus tik ilgi, līdz tie gatavi ("Vincentā" mēs apsienam bekonu medaljoniem apkārt).
  4. Uzliec cūkas medaljonus uz sešiem šķīvjiem, pārlej ar mērci, pasniedz ar krējumu, kartupeļiem un ķiršu tomātu salātiem.
  5. Pasniedz ar franču sarkanvīnu "Chateau Peychaud".

Komentāri

Cukers 2012. gada 22. februāris 13:28
Labs. Un labu un diezgan lētu portvīnu pirku te www.viavino.lv

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni