Ābolu biezenis ar timiānu

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu
  • 100 ml ūdens
  • 600 ml cukura
  • 1 garšvielu mērvienība askorbīnskābes
  • 1 garšvielu mērvienība nātrija benzonāta timiāns

Pagatavošana

1 min.
  1. Nomizo ābolus un izņem sēklotnes. Sagriez ābolu gabalos vai daivās. Ūdenī izvāri ābolus mīkstus. Sakul ābolus biezenī. Pieliec klāt askorbīnskābi. Pieliec cukuru un, nepārtraukti maisot, uzvāri.
  2. Iemaisi nātrija benzonātu mazā daudzumā biezeņa un tad piejauc to klāt pārējam biezenim. Pēc garšas pieliec klāt svaigu vai kaltētu timiānu.
  3. Ielej biezeni karstās, tīras burkās. Aizvāko burkas. Uzglabā vēsumā. Timiānu var aizstāt ar piparmētrām vai sarīvētu mārrutku. Vēl biezeni var vārīt bez garšvielām un garšvielas pievienot tikai pasniedzot.

Komentāri

Māra 2016. gada 19. augusts 09:07
Nātrija benzoāts? Kāda vella pēc? Toksiskus konservantus mēs jau tā pietiekoši uzņemam ar rūpnieciski ražotajiem produktiem!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi