Teļa aknas brazīliešu gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • 600 g teļa aknu
  • 2 glāzes rīsu putraimu
  • 3 sīpoli
  • 2 banāni
  • 1 liels citrons
  • 3 /4 glāzes baltvīna
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 lauru lapassāls un melni maltie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Gabaliņos sagrieztām aknām uzkaisa piparus, pievieno sīki sasmalcinātus sīpolus un citrona sulu. Uzlej baltvīnu un šajā marinādē iztur vēsumā 8-10 stundas.
  2. Pirms ķerties pie aknu pagatavošanas, katliņā uzvāra 1 1/2 litrus sālsūdens, ieber noskalotus rīsu putraimus un izvāra irdenu biezputru, ko glabā siltumā.
  3. Pannā uzkarsētā eļļā apbrūnina marinēto aknu gabaliņus. Pievieno marinādi, lauru lapas un uz lēnas uguns cep 5 minūtes.
  4. Pievieno sasmalcinātus banānus, izmaisa un tūdaļ pasniedz kopā ar rīsiem.

Komentāri

Zane 2010. gada 8. aprīlis 23:20
Ļoti gardi un eksotiski! Galvenais, alternatīva parastajām aknām ar sīpoliem krējuma mērcē :)
Es vēl pievienoju mazu zariņu timiāna un rozmarīna. mmm...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni