Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Teļa aknas brazīliešu gaumē

2005. gada 9. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Gabaliņos sagrieztām aknām uzkaisa piparus, pievieno sīki sasmalcinātus sīpolus un citrona sulu. Uzlej baltvīnu un šajā marinādē iztur vēsumā 8-10 stundas.
2. Pirms ķerties pie aknu pagatavošanas, katliņā uzvāra 1 1/2 litrus sālsūdens, ieber noskalotus rīsu putraimus un izvāra irdenu biezputru, ko glabā siltumā.
3. Pannā uzkarsētā eļļā apbrūnina marinēto aknu gabaliņus. Pievieno marinādi, lauru lapas un uz lēnas uguns cep 5 minūtes.
4. Pievieno sasmalcinātus banānus, izmaisa un tūdaļ pasniedz kopā ar rīsiem.
Uz augšu