Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīti svaigi gurķi

2005. gada 9. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Katliņā uzkarsē 2 ēdamkarotes eļļas un mazliet apcep rīsus. Tad uzlej 1 1/5 glāzes vāroša ūdens, iemet šķipsniņu sāls un novāra neaizvākotā katlā.
2. Burkānus sarīvē, sīpolus smalki sašķērē, šķiņķi sadala kubiņos.
3. Dārzeņus un gaļu apcep 2 ēdamkarotēs eļļas un sajauc ar rīsiem. Masai pievieno sāli un piparus.
4. Uz pusēm gareniski grieztiem gurķiem izdobj sēklotni. "Laiviņās" saliek rīsu pildījumu, pēc tam puses atkal saspiež kopā un katru gurķi aptin ar diegu.
5. Katliņā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep tajā pētersīļa sakni. Samazina liesmu, iegriež tomātu un saliek piepildītos gurķus. Tos sautē uz lēnas uguns apgrozot - katru pusi apmēram 7-10 minūtes.
6. Pirms pasniegšanas noņem diegus un pārlej ar katliņā radušos mērci.
Uz augšu