Gaļas salāti ar plūmju mērces aizdaru

5 1

Sastāvdaļas

  • 200 g vārītas jaunlopa gaļas
  • 1 marinēts gurķis
  • 2 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu
  • 1 kg gatavu melno plūmju
  • 200 g cukura
  • 1 /2 tējkarotes kanēļa
  • 1 /2 tējkarotes svaiga ingvera skaidiņu
  • 1 /3 tējkarotes maltu krustnagliņu1/3 tējkarotes čili piparu

Pagatavošana

1 min.
  1. Plūmēm izņem kauliņus. Liek katlā, uzlej burtiski pāris ēdamkarotes ūdens, uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē, kamēr augļi izšķīduši. Masu ielej sietā un izberž. Biezenim pievieno cukuru, garšvielas un, palaikam apmaisot, uz mazas uguns vāra pusstundu. Karstu iepilda traukos un tūlīt aizvāko. (Izvārītās mērces pietiks vairākām ēdienreizēm, ledusskapī tā var glabāties vismaz nedēļu.)
  2. Gaļu sagriež kubiņos, pievieno sasmalcinātu gurķi, zirnīšus. Uzlej apmēram 100 g mērces, samaisa un pirms pasniegšanas pusstundu atvēsina ledusskapī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti