Carpaccio di fragole /zemeņu karpačo

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 g lielu zemeņu
  • 3 ēdamkarotes citronu liķiera
  • 150 g citronu saldējuma
  • 10 pistācijas riekstu
  • Citronmelisas lapiņas
  • Nedaudz melna malta pipara

Pagatavošana

30 min.
  1. Lielas zemeņogas rūpīgi nomazgāt un sagriezt plānās puscaurspīdīgās šķēlītēs (šķēlītēs, nevis daiviņās). Sagrieztās šķēlītes izlikt apļveidīgi uz šķīvjiem. (Dotais daudzums ir 3 porcijām).
  2. Aplaistīt šķēlītes ar citronu liķieri un nedaudz apkaisīt ar melnajiem maltajiem pipariem (labāk svaigi maltiem) un ļaut pastāvēt 15 minūtes.
  3. Pirms pasniegšanas ielikt šķīvim pa vidu citronu saldējuma bumbiņu, pārkaisīt to visu ar sasmalcinātām pistācijām un izrotāt ar citronmelisas lapām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti