Sākums > Receptes > Deserti

Pane con pomodoro e timo /maize ar kaltētiem tomātiem un timiānu

2005. gada 6. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
115 min
1. Tā ir Itālijā ļoti iecienīta maize. Tā kā tā ir maizes recepte, es to ievieotju šeit nevis pie itāļu virtuves...:)
2. Raugu sajaukt ar siltu pienu, pievienot nedaudz miltu, lai izveidojas šķidra mīkla, pārklāt ar vāku un nolikt siltā vietā uz 20 minūtēm.
3. Lielā traukā iebērt atlikušos miltus, pievienot sāli, cukuru, sakultu olu, eļļu, oievienot malā atlikto ieraugu un rūpīgi izmīcīt, kamēr veidojas elastīga mīkla. Mīlas trauku pārklāt un nolikt siltā vietā uz 40 minūtēm. Mīkla rūgstot palielināsies apmēram 2 reizes.
4. Kamēr mīkla rūgst, smalki sagriezt tomātus un pipara pāksti. Sīpolus smalki sagriezt un apcept 1-2 ēdamkarotē eļļas. Timiānu un baziliku sasmalcināt pēc iespējas sīkāk, ķiploku izspiest caur ķiploku spiedi. Visu šito pievienot mīklai un rūpīgi izmīcīt. Mīklu atkla pārklāt un nolikt siltā vietā uz 25 minūtēm.
5. Cepamplāti nokaisīt ar miltiem. Mīklu sadalīt divās daļās, izveidot 2 kukulīšus, uzlikt uz plāts un ļaut uzbriest vēl 30 minūtes.
6. Iesildīt cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kukulīšus diezhgan jūtami apslacīt ar ūdeni, ar pirkstiem iespiežot virspusē bedrītes, nedaudz apsālīt un appiparot ar maltiem pipariem. Cept kopā 35-40 minūtes, 20 minūtes pēc cepšanas sākuma pārklāt kukulīšus ar cepampapīru, lai virsiņa nepiedeg.
Uz augšu