Sēņu salāti

4 1

Sastāvdaļas

  • Dažādas lapiņsēnes (vislabāk, ja cūcenes, biezās bērzlapes)
  • Sīpoli (daudzums pēc gaumes)
  • Asā tomātu mērce
  • Eļļa pēc gaumes
  • Etiķis, cukurs, pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Izvāra sēnes, sagriež palielos gabalos. Samērā daudz sīpolus eļļā sacep uz pannas. Pieliek sēnēm un pievieno tomātu mērci, izmaisa. Katlu ar sēnēm, saceptiem sīpoliem un tomātu mērci liek karsēties. Jāmaisa, lai nepiedegtu līdz uzmet "burbuli". Tad pēc garšas pievieno etiķi un cukuru. Pagaršo, ja vajag, tad var pielikt vēl piparus, rupjo sāli. Vēlreiz uzmet "burbuli". Karstu vēl pilda skrūvējamās vai vākojamās burkās.

Komentāri

Evita 2012. gada 25. septembris 15:23
Vai nevarētu pateikt,cik tas etiķis jālej? Un cukurs cik daudz,apmēram uz kilogramu sēņu? Taisāšu pirmo reiz.
Inga 2009. gada 5. septembris 09:05
Es aŗī, šādi taisu, ļoti garšīgi un ziemā noder arī sēņu zupai , ātri un vienkārši

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi