Aknu zrazi

2005. gada 6. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
25 min
1. Sagatavotas akniņas (noņemt plēvi un izgriezt žultsvadus) sagriezt šķēlītēs, nedaudz apklapēt, apkaisīt ar smalki sagrieztiem sīpoliem, uzlikt virsū plānas speķa strēmelītes, plānus gurķu rimbulīšus, satīt ruletītē, aptīt ar diegu vai saspraust ar iesmiņu un apcept sakarsētās taukvielās – jācep aptuveni 5 minūtes.
2. Pieliet 1 glāzi ūdens, pielikt sāli un piparus pēc garšas un sutināt uz nelielas uguns 7-10 minūtes. Pēc tam izņemt ārā aknu veltnīšus un atbrīvot tos no diega vai iesmiņiem. Pannā palikušajam šķidrumam pievienot kŗejumu, pagaidīt kamēr uzvārās, pieviento izšķīdinātus miltus un zaļumus. Kad mērce sabiezējusi, ielikt iekšā veltnīšus, uzlikt vāku un izslēgt uguni. Atstāt zrazus mērcē zem vāka uz 5 minūtēm, lai izsilst un kļūst mīkstāki.
Uz augšu