Sākums > Receptes > Konservējumi

Ievārījums “zaķa prieki

2005. gada 30. jūnijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
40 min
1. Gala iznākums - 2,5 puslitra burciņas
2. Sagatavo burkānus. Nelielus burkānus rūpīgi nomazgā un nomizo. Sarīvē burkānus uz rupjās rīves vai sagriez nelielos 2-3 cm garos gabaliņos.
3. Vāri sīrupu. Ielej katliņā 2 glāzes ūdens. Kad ūdens sāk vārīties, ieber 1 kilogramu cukura. Vāri uz vidējas uguns ik pa brīdim apmaisot, kamēr cukurs izšķīdis. Vāri vēl 2 minūtes.
4. Pirmā burkānu vārīšana. Ieliec verdošajā sīrupā sarīvētos vai sagrieztos burkānus un pamaisot vāri uz nelielas uguns 5 minūtes. Izslēdz uguni, uzliec vāku un atstāj burkānus sīrupā uz 8 stundām ievilkties.
5. Otrā burkānu vārīšana. Uzliec katliņu ar burkāniem uz nelielas uguns, un uzvāri zem vāka. Kad ievārījuma masa uzvārījusies, noņem vāku, pievieno vēl 200 gramus cukura un apmaisot vāri 25 minūtes bez vāka, pēc vajadzības noņemot putas.
6. Pabeidz vārīt ievārījumu. Pievieno ievārījumam pustējkaroti maltu krustnagliņu un sulu no viena citrona. Vāri visu apmaisot vēl 3-5 minūtes. Pildi karstu ievārījumu burkās. Burkas cieši aizvāko un apgāz uz vāka atdzesēties. Ievārījums nav jāpasterizē.
Uz augšu