Sākums > Receptes > Deserti

Bumbieru kēkss ar alkoholu

2005. gada 6. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
80 min
1. Sakult sviestu ar cukuru, līdz kļūst balts, pievienot olas un visu kārtīgi samaisīt. Izsijāt sviestā miltus ar cepamo pulveri un vanilīnu. 1/3 no mīklas ielikt citā traukā. Pievienot kakao pulveri, brendiju/liķieru/bumbieru sulu un kārtīgi samaisīt. Pievienot gaišajai mīklai kubiciņos sagrieztus bumbierus. Veidni iesmērēt ar sviestu un apbērt ar rīvmaizi. Ieliet pusi no gaišās mīklas, tad pa virsu tumšo mīklu un atkal gaišo mīklu. Ievietot mīklā dakšu un izdarīt apļveidīgas kustības pa perimetru. Cept pie 175 grādiem 50-60 minūtes. Pa virsu var pārklāt ar šokolādes glazūru. Šokolādes mīklā var pievienot riekstiņus.
Uz augšu