Sākums > Receptes > Deserti

Zemenes baltās šokolādes putās

2005. gada 22. jūnijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Tortes pamatne: vislabak šī torte garšo ar ½ cm labas un treknas sviesta (ne margarīna!) mīklas ripu. Mīklai vajag pievienot nedaudz kakao, tā lai būtu viegla šokolādes garša, bet ne izteikti rūgta vai stipra, jo citādi varēs sagaršot tikai mīklu... Var protams lietot citas mīklas... Ja ņem biskvītu, to vajadzetu nedaudz samitrināt ar ruma un cukurūdens maisījumu.
2. Notīra (ja nepieciešams nomazgā) zemenes, katiņus nogriež.
3. Tortes pamatni liek tortes formā, apliek apmali.
4. Zemeni griež gareniski uz pusēm un ar griezuma pusi ar spici uz augšu lipina pie tortes formas apmales. Kad mala izdekorēta, atlikušās yemenes veselas ar spici uz augšu liek uz tortes pamatnes atstajot pāris milimetrus atstarpi. Kad zemenes sakārtotas formā, visu liek ledusskapī.
5. Pagatavo 2 porcijas baltās sokolādes putas http://www.receptes.lv/lat/deserti/citi/?recipeid=2839 . Tortei jālieto dubulta želatīna deva.
6. Šokolādes putas lej tortes formā pa virsu zemenēm. Putām vajadzētu ogas pilnīgi pārsegt. Tortes formu vajag pakratīt vai pasist pret galdu, tad putas labāk aizpildīs visas starpas. Liek dzesēties ledusskapī.
7. Kad masa satingusi, uzmanīgi noņem tortes apmali (būs redzamas pārgrieztās ogas). Pa virsu uzrīvē vai ar nazi uzgriež balto šokolādi. Rīve vai griež tāfelītei gareniski, lai veidojas šokolāges rullīši.
Uz augšu