Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tagliatelle ar gaileņu mērci

2005. gada 21. jūnijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
20 min
1. Gailenes sausi notīra (nemazgā!), mazās sēnītes (līdz 1 cm cepurīte) atstāj veselas, līdz 2 cm griež gareniski uz pusēm, lielākas gareniski 4 vai vairāk daļās.
2. [Lielā katla sāk vārīt ūdeni makaroniem.]
3. Burkanu nomizo, sagriež vienādos 5mm lielos kubiņos.
4. Kaltētos tomātus gareniski sagriež 1...1,5 cm platās loksēs, tad 5 mm platos gabaliņos.
5. Pannā izkausē sviestu, pievieno burkānus, nedaudz apsautē (kamēr burkani nav jēli), pievieno kaltētos tomātus, turpina 1..2 minūtes sautēt.
6. [Makronu ūdenim jau vajadzētu vārīties. Pievieno sāli. Pēc ražotāja norādēm vāra makaronus.]
7. Pievieno sēnes, īsi apcep, pievieno saldo kŗējumu, lēni sautē apm. 5 minūtes. Virco ar sāli un pipariem, kad gadrīz gatavs. Smalki sagriež pētersiļus, ½ iemaisa mērcē.
8. Makaronus kārto pastas (liela dziļā) sķīvī, virsū lej mērci, pārkaisa ar atlikušajiem pētersiļiem.
9. Ar piemērotu rīvi uzrīvē pa virsu pamezānu plānās šķēlītēs. Ja nav tādas rīves (to sauc par trifeļu ēveli), tad var rīvēt ar skaidiņu rīvi. Rīvēto parmezānu no paciņas neieteiktu lietot! Tad jau labāk bez siera.
Uz augšu