Zemnieku pankūkas (kartupeļu)

3 1

Sastāvdaļas

  • 10 lieli kartupeļi
  • 250 gr cauraudzis speķis, var būt arī sālīts
  • 1 ola
  • 2 -3 ēdamkarotes ar kaudzi milti
  • 1 vidējs sīpols
  • 100 gr krējums
  • 100 gr sviests
  • Ja lauku krējums, sviestu nevajag
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Kartupeķus sarīvē uz smalkās rīves
  2. Pievieno olu, miltus,labi izmaisa.
  3. Speķi sagriež "circenīšos", cep līdz zeltaini brūnam, pievieno smalki sagrieztu sīpolu, apcep.Sāls pēc garšas.
  4. 2/3 cepto "circenīšu" pievieno rīvētajiem kartupeļiem (ar visiem taukiem), labi samaisa un cep pankūkas zeltaini brūnas.
  5. Atlikušajiem "Circenīšiem" pievieno sviestu un krējumu, labi samaisa ( tā lai izkūst sviests) ja speķis nav sālīts, mērcei pievieno sāli pēc garšas. Pankūkas ar mērci pasniedz karstus.
  6. Mums garšo ļoti!!
  7. Labu apetīti.

Komentāri

a kas 2011. gada 1. septembris 11:33
nelielos kubiciņos sagriezts speķītis,kurš tālāk pakļauts apcepšanai
Kristine Kalnina 2010. gada 17. februāris 22:17
Kaads nevareetu pateikt,kas ir "circenisi"?????

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni