Sākums > Receptes > Deserti

Zemeņu deserts apelsīnu mērcē

2005. gada 5. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Zemenes saspiež ar 100 g cukura.
2. Olu dzeltenumus karstā peldē saputo ar 75 g cukura. Atdzesē un sajauc ar 400 g zemeņu masas.
3. Pievieno saputotu putukrējumu. 1/3 daļu no masas liek plātsveidīgā formā tā, lai forma nebūtu līdz augšai pilna. Ieliek uz 30 minūtēm saldētavā.
4. Pēc tam izņem un virsū uzliek atlikušās saspiestās zemenes vienā kārtā un otrā kārtā atlikušo putukrējumu. Liek leduskapī.
5. Mērces pagatavošana: Apelsīnus applaucē un nosusina. Viena apelsīna miziņu sagriež smalkās sloksnītēs, otra apelsīna mizu sarīvē. No abiem izspiež sulu, pievieno cukuru, uzvāra. Pievieno kartupeļu cieti. Atdzesē.
6. Pasniedz: Atdzesēto masu sagriež porciju gabalos, saliek uz šķīvjiem un pārlej ar apelsīnu mērci. Var rotāt ar veselām zemenēm un pārkaisīt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Uz augšu