Zirņi ar speķi ar žāvētu speķi

5 1
Zirņi ar speķi ar žāvētu speķi
Foto: Depositphotos.com
Pasniedz māla bļodiņās, pārlietus ar kubveida gabaliņos sagrieztu un ar sīpoliem apceptu speķi.

Sastāvdaļas

  • Pelēkie zirņi
  • Žāvēts speķis
  • Sīpoli
  • Sāls
  • Rūgušpiens

Pagatavošana

60 min.
  1. Nomērcētus pelēkos zirņus pārlej ar karstu ūdeni, lai būtu apsegti.
  2. Vāra bez sāls, dažas reizes ūdeni papildinot.
  3. Īsi pirms zirņu gatavības pieber sāli.
  4. Gatavus zirņus nokāš. Atsevišķi pasniedz rūgušpienu.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Tamara 2011. gada 24. decembris 05:36
Man ari ludzu vajadzetu zinat, cik daudz ko likt, jo nekad neesmu tadus zirnus gatavojusi.
aptiekārs 2011. gada 27. aprīlis 17:58
Priekš diviem cilvēkiem es lietoju apmēram 1/3kg zirņus. Un speķi lieku divreiz vairāk, kā sīpolu (jo man sīpoli ļoti garšo). Un normāli speķopta porcija sanāk no 150g gaļiņas. Tādi daudzumi ir man. Bet recepte ir ļoti vienkārša, tāpēc daudzumus tiešām var variēt katrs pats. Labu apetīti!
elza 2010. gada 28. decembris 09:06
zanei vajadzētu kā aptiekā,,, cik un ko pa miligramiem. īstas saimnieces dara pēc izjūtām. Mācies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni