Sākums > Receptes > Konservējumi

Kāpostu skābēšana

2005. gada 31. maijs
Foto: Raimonds Meikša
Pagatavošana
180 min
1. Emaljēta spainī saēvelē kāpostus apmēram 1-2 mm platās strēmelēs. Pieber sāli, ķimenes, pieliek 1 vai 2 sīvos piparus( pākstis), spaida ar rokām, kamēr isdalās sula, liek virsū porcelāna škīvi, slogo ar akmeni vai arī virsū uzliek krūziti un stingri nostiepj stiepli tā, lai tā spiestu uz krūziti un tai apakšā esoso šķīvi. Kapostu sulai jābūt uzspiestai virs šķivja.Tur istabā paris dienas, tad saliek 3 litru burkās un glabā pagrabā. Recepte atšķiras ar to, ka neliek nemaz cukuru.Kaposti katru reizi ieskābst nedaudz savadāk, ja patīk, un grib nākamajā spainī līdzīgus, tad spaini nemazgā, bet liek nākamo porciju.
Uz augšu