Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepetis ar dārzeņiem 2

2005. gada 31. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Fileju no augšpuses gareniski iegriež. No ārpuses un griezuma vietu ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
2. Sasmalcina tomātus, pētersīļu lapiņas. Notīra un sasmalcina sīpolus. Tomātus un sīpolus sajauc ar pētersīļa lapiņām, iepilda gaļas griezumā.
3. Filejas griezumu aizšuj ar kulinārijas diegu vai arī notin ar to. Gaļu no visām pusēm apcep sakarsētā sviestā. Filejai pārlej vermutu vai vīnu un buljonu. Gaļu sautē zem vāka 45 minūtes.
4. Kartupeļus ar visu mizu novāra gandrīz gatavus, pārlej ar aukstu ūdeni un notecina. Katru kartupeli pārgriež uz pusēm, pārziež ar olīveļļu, pārkaisa ar sezama sēklām un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 15 minūtes.
5. Brokoļus un burkānus notīra, sagriež gabaliņos un iztvaicē.
6. Gatavo fileju izņem, šķidrumu izkāš, tam pievieno krējumu, sāli, piparus un uzvāra. Gaļu sagriež šķēlēs un pārlej ar mērcīti.
7. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, tvaicētajiem dārzeņiem.
Uz augšu