Ābolu šarlote

3 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 āboli ap 1-1,5 kg
  • Milti - 2 glāzes
  • Olas - 4 gab
  • 1.5 cukurs - 1,5 glāze
  • Skābais krējums - 4 ēdamkarotes
  • Kanēlis
  • Sviests un rīvmaize formai

Pagatavošana

1 min.
  1. Miltus, cukuru, olas un skābo krējumu sajauc ar mikseri viendabīgā maisījumā.
  2. Ābolus nomizo un izņem serdi. Sagriež kubiciņos.
  3. Formu ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi - arī maliņās. Saber ābolus ap 4-5 cm biezumā un pārlej ar mīklu, tas nekas, ja āboli atsedzas - viņiem nav jābūt pilnīgi zem mīklas.
  4. Liek cepeškrāsnī un cep 160-180 grādu temperatūrā līdz mīkla kļūst smuki brūna. Ar kociņu gatavības pakāpi pārbaudīt nav jēgas, jo āboli dod sulu un mīkla iekšpusē ir nedaudz mitra.
  5. Kad kūka gatava, tai pa virsu pārkaisa kanēli. Pasniegt var kā karstu, tā aukstu, kā ar saldējumu, tā bez :)
  6. Lai jauki garšo!

Komentāri

Dace, Uguntiņa 1. oktobris 20:28
Ļoti vienkārši, bet ļoti garšīgi.
LOLLLERIS 2015. gada 30. augusts 15:15
Šuligi, šuligi
Annamarija 2013. gada 23. februāris 22:20
kuuka riktiigi laba,es so to gan savaadaak dariiju.... es sajaucu visus ingridientus: olas,milti cukurs.... savukart krejuma vietaa njemu jogurtu bez piedevam 6 karotes un pieliku tam tejkaroti cepamaa pulvera ar vanilju.un tad lenam iejaucu pareejaa miklaa. Pashaas beigas lenam iecilaju abolus..taa kaa man nepietika,tad vel pieliku bumbierus,sanaca nepilns kg ar augljiem... loti labi un garshigi....vienigi,ja taisa ar saldakiem aboliem un bumbieriem var likt vienu glazi cukura,nav vajadzigas 1.5glazes(viss atkarigs no aboliem)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes