Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas-pupiņu sautējums turku gaumē

2005. gada 31. maijs
Foto: Olga
Pagatavošana
1 min
1. Cūkgaļu sagreiž nelielos gabaliņos - kubiciņos.
2. Uz pannas (lielas!!!) apcep sīpolus, pieliek sagriezto gaļu un pielej ūdeni, lai sautējas - galarezultātā gaļai jābūt ļoti mīkstai.
3. Tikmēr burkānus sagriež šķēlēs pa diagonāli (tad tās šķēlītes ir garenākas un izskatās smukāk). Sagreiž papriku palielos gabalos (apmēram no vienas paprikas ir jāsanāk kādiem 12-14 gabaliem - ne vairāk). Tomātiem noņem mizu (iegriež mizu un uz pāris minūtēm ieliek verdošā ūdenī), izņem to balto brīnumiņu, sagriež gabaliņos.
4. Pannā pie gaļas pirmos liek burkānus (īstenībā tie jāliek vēl pirms gaļa ir sasautējusies), kad burkāni ir vidēji cieti, klāt liek papriku un tomātus.
5. Tomātu pastu (visu mazo bundžiņu) izjauc ūdenī, līdz ir vienmērīgs pabiezs maisījums, ko ielej pannā.
6. Kad viss ir gandrīz gatavs, ieber pupiņas (parasti es lieku 2 bundžiņas ar pupām). Pa vidu tam visam, protams, pieliek sāli, piparus, kariju - es parasti taisu šo ēdienu samērā asu...
7. Pasniedz galdā ar vārītiem rīsiem.
Uz augšu