Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lasagne ar parmezānu un bešamel mērci

2005. gada 30. maijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
60 min
1. Bešamel mērce: Sviestu izkausē, sviestā apcep miltus, pievienu šķipsnu sāls, izmaisa, pielej pienu, uzvāra pabiezu mērci.
2. Karstumizturīgu formu (vislabāk kantainu) iesmērē ar eļļu. Ielej apakšā planu kārtu boloņas mērci. Pa virsu kārto lazagne nūdeles (iepriekš izlasīt uz pakas kā šīs nūdeles lietot. dažas šķirnes varbūt ir iepriekš jāvāra. ja ir pastas mašīna, var nūdeles gatavot pats, būs vēl garšīgāk). Uz nūdelēm lej kārtu boloņas mērci, tad plānu kārtu bešamel mērci, pārkaisa ar parmezānu utt. kaadas 4...5 kārtas. Katru nākošo kārtu drusku piespiež, lai starpā nebūtu daudz gaisa. Virsējai kārtai drusku devīgāk ar bešamel un sieru.
3. Cep 180 cepeškrāsni apm. 45 minūtes (parmezāns sāk kļūt brūns).
Uz augšu