Sākums > Receptes > Zupas

Zaļā krēmzupa

2005. gada 30. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. ielej katliņā ūdeni, ieliec vistas gabalus un sāc vārīt. Kad peināk īstais brīdis - noputo. Kad visas putas noņemtas, pievieno buljona kubiņus un saldētos burkānus.
2. Kad atkal sāk vārīties, pievieno zaļos zirnīšus. Pagaršo vistu un ja tā ir gatava, ņem ārā no katla, nedaudz atdzesē un atkaulo. vārīto vistas gaļu sasmalcini ar nazi.
3. iesmel puskrūzīti vista sbuljona no katla, lai padziest.
4. Kad burkāni un zirnīši izvārījušies mīksti, pievieno sasmalcināto vistas gaļu, pagaidi kamēr viss uzvārās atkārtoti un parupji sablenderē katlā. Turpini vārīt uz nelielas uguns.
5. Krūzītē ar padzisušo buljonu pievieno 4 ēdamkarotes sausā piena un rūpīgi izmaisi, lai nebūtu kunkuļu. Piena maisījumu lej iekšā katlā. Pievieno katla saturam 1 ēdamkaroti ķiploku granulas.
6. Atšķaidi 3 tējkarotes miltu ar 6 ēdamkarotēm ūdens, rūpīgi izmaisi, lai nav kunkuļu un nepārtraukti maisot katla saturu pievieno miltus zupai.
7. Pasniegšana. Gatavo zupu lej šķīvjos un pārkaisi ar sakapātiem zaļajiem lociņiem.
8. Piezīme - zupa būs skaisti zaļā krāsā. Ja būs ne pārāk cītīgi blenderēts, tad šur tur būs redzami pusveseli zaļie zirnīši, kas izskatās ārkārtīgi dekoratīvi.
Uz augšu