Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ugunskura kartupeļi gāzes plītī

2005. gada 30. maijs
Foto: Sandra Priedīte
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus ar visu mizu, rūpīgi nomazgā (vislabāk ar švammīti). Liek bļodā. Pārkaisa diezgan kārtīgi ar kartupeļu garšvielām, nedaudz sāls. Pārlej ar eļļu. Rūpīgi ar rokām viļļā kartupeļus, lai tie būtu viscaur ar eļļu un garšvielām. Nedaudz atstāj notecēt (lai nav tik eļļaini). Tad ņem folliju. Katru kartupelīti individuāli ietin follijā. Tad visus kartupeļus saliek uz restītēm gāzes vai elektriskajā cepeškrāsnī (gāzes labāka, jo uguns ir tiešāka). Lielā karstumā ļauj cepties kādu brīdi (pēc tam apgriež uz otru pusi un vēl pacepj). Gatavību var pārbaudīt, iedurot ar dakšiņu. Ja mīksts, tad jau gatavs. Pēc tam uzmanīgi katru iztin no follijas un liek galdā.
2. Piebilde: paralēli krāsnī var cepties kāda gaļa (desiņas, šašliks utml.). Tad kartupeļus var smuki sakārtot gar malām.
Uz augšu