Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Panang gai (taizemiešu panang karijs ar vistu)

2005. gada 29. maijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
50 min
1. Panang curry ir pats garšīgākais taizemiešu curry. Tas izceļas ar vieglu citrusu aromātu, tai pašā laikā nav pārāk ass.
2. Uzmanīgi un nesaskalojot atvērt kokospiena bundžu. Vok pannā vai katliņa ielej elļu, pievienu 2 ēk no kokospiena treknuma. Karsē līdz ūdens iztvaikojis. Pievieno curry pastu un cep, līdz intensīvi sak smaržot pēc curry. Tad pievienu gaļu, īsi apcep (lai aizveras poras) un pielej atlikušo kokospienu. Bundžu izskalo ar 100 ml karsta ūdens, peilej gaļai. Pievieno noskalotas ciitronu lapas, palmu cukuru, čilli (sagrieztus un bez sēklām) un vāra apm 3 min. Pievieno dārzeņus, vāra līdz dārzeņi gandrīz gatavi. Pievieno zivju mērci, laima sulu (apm. ēk. sulas, lai būtu svaiga, bet ne skāba garša).
3. Gatavam pārkaisa bazilika lapas.
4. Dārzeņi: ieteiktu lietot tikai viena veida dārzeņus. Var lietot papriku, zirņu pākstis, pupiņu pākstis, zaļos sparģeļus, taizemiešu baklažānus...
5. Čilli: varbūt pirmajā reizē taisīt bez čilli. Ja lietosiet čilli, pirms darba ar pākstīm sasmērējiet pirkstus ar augu eļļu. Pēc čilli griešanas neaiztieciet acis, degunu u.c. jūtīgas vietas. Ieteiktu čilli pāksti gareniski iegriezt, iztīrīt sēklas. Ēdot būs vieglāk izzvejot veselu pāksti.
6. Gaļa: Panang var gatavot arī ar garnelēm (Panang Gung) vai ar cūkgaļu (Panang Mu).
Uz augšu