Sākums > Receptes > Deserti

Rabarberu sacepums

2005. gada 28. maijs
Foto: laurita
Pagatavošana
1 min
1. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos, ieber katliņā, pielej mazliet ūdens, pieber ingveru un cukuru (I). Katliņam uzliek vāku un uz mazas uguns rabarberus sautē 6-7 minūtes.
2. Baltmaizi sagriež šķēlītēs, katru šķēlīti apziež ar sviestu. Sacepumu traukā iekaisa cukuru (II), trauka apakšu noklāj ar maizes šķēlītēm (ar sviestu apziesto pusi liek uz leju). Virsū uzmanīgi uzliek pusi no sautētajiem rabarberiem.
3. Olu dzeltenumus saputo ar vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Uzmanīgi iemaisa biezpienu, maltās mandeles un kartupeļu cieti. Iecilā atlikušos rabarberus. Vienā traukā saputo olu baltumus, otrā - saldo krējumu, pēc tam abus uzmanīgi samaisa.
4. Olu krēmu iepilda sacepumu traukā un liek 180 grādu karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 35 minūtes, gatavu pārkaisa ar pūdercukuru un izrotā, piemēram, ar zemenēm.
5. Šis sacepums labi garšo kopā ar vaniļas saldējumu.
Uz augšu