Bezē torte

2005. gada 28. maijs
Foto: laurita
Pagatavošana
1 min
1. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un uzzīmē uz tā riņķi 24 cm diametrā. Cepeškrāsni sasilda līdz 110 grādiem. Olas baltumus kopā ar vaniļas cukuru kuļ cietās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru un pūdercukuru. Uzmanīgi uzber virsū kukurūzas miltus un iemaisa. Olas baltumu masu ievieto konditorejas špricē. Pusi olas baltumu izspiež uz cepamā papīra iezīmētās formas - tā būs tortes pamatne, otru pusi liek uz tā paša papīra tikai bumbiņu formā. Cepeškrāsnī cep aptuveni 1-1,5 stundas, tad izslēdz to un patur bezē vēl 15 minūtes. Pirms garnēšanas zemenes noskalo un pusi sasmalcina kopā ar 2 ēdamkarotēm pūdercukura. Saldo krējumu sakuļ cietās putās kopā ar atlikušo pūdercukuru. Uz saputotā putukrējuma izsmidzina ķiršu degvīnu un izklāj tortes pamatni. Virs putukrējuma kārto veselas zemeņogas un bezē bumbiņas, visu pārlej ar sasmalcinātām zemenēm.
Uz augšu