Bezē torte

3 1

Sastāvdaļas

  • 5 olu baltumi
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 150 g cukura
  • 70 g pūdercukura
  • 4 tējkarotes kukurūzas miltu
  • Garnēšanai
  • 300 g zemeņu
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura
  • 3 /8 l trekna saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote ķiršu degvīna

Pagatavošana

1 min.
  1. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un uzzīmē uz tā riņķi 24 cm diametrā. Cepeškrāsni sasilda līdz 110 grādiem. Olas baltumus kopā ar vaniļas cukuru kuļ cietās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru un pūdercukuru. Uzmanīgi uzber virsū kukurūzas miltus un iemaisa. Olas baltumu masu ievieto konditorejas špricē. Pusi olas baltumu izspiež uz cepamā papīra iezīmētās formas - tā būs tortes pamatne, otru pusi liek uz tā paša papīra tikai bumbiņu formā. Cepeškrāsnī cep aptuveni 1-1,5 stundas, tad izslēdz to un patur bezē vēl 15 minūtes. Pirms garnēšanas zemenes noskalo un pusi sasmalcina kopā ar 2 ēdamkarotēm pūdercukura. Saldo krējumu sakuļ cietās putās kopā ar atlikušo pūdercukuru. Uz saputotā putukrējuma izsmidzina ķiršu degvīnu un izklāj tortes pamatni. Virs putukrējuma kārto veselas zemeņogas un bezē bumbiņas, visu pārlej ar sasmalcinātām zemenēm.

Komentāri

Dace 2015. gada 15. novembris 08:43
Dikti garda!
aguciz 2010. gada 8. oktobris 11:08
ai kā bilžukus vajadzēja :(

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize