Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mērce..gaļas mērce..maltās gaļas mērce

2005. gada 9. jūnijs
Foto: Sandra Priedīte
Pagatavošana
25 min
1. Sagatavošanās darbi:noliekam pa ķērienam malto gaļu,skābo krējumu, garšvielas, sāli.Sarīvējam burkānus uz rupjās rīves.Miltus izšķīdinam pusglāzē ūdens.
Foto: Sandra Priedīte
2. Process: ielejam sakarsētā pannā nedaudz eļļu (tā, lai tik dibens (pannas, protams) apsmērēts būtu). Tajā apcepam pāris minūtes malto gaļu.
Foto: Sandra Priedīte
3. Tad pievieno burkānus.
Foto: Sandra Priedīte
4. Pieber nedaudz garšvielas un sāli. Turpina visu cept.
Foto: Sandra Priedīte
5. Kad maltā gaļa sāk drusku brūnēt (nevis gruzdēt), pielejam ūdeni. Ļaujam uz lēnas uguns visam smuki sutināties. Kad gaļa un burkāni gatavi, pieliekam krējumu un ūdenī izšķīdinātos miltus. To visu maisam, kamēr sāk vārīties un nedaudz sabiezē.
Foto: Sandra Priedīte
6. Nu ir laiks nostabilizēt garšu ar garšvielām un sāli. Tas pēc katra garšas kārpiņu kaprīzēm.
Foto: Sandra Priedīte
Uz augšu