Vecvecmammas zemgales pīrāgi

5 1

Sastāvdaļas

  • 800 g miltu kviešu
  • 200 g miltu rudzu
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 30 g rauga
  • ½ l piena
  • sāls
  • Pildījumam
  • 600 g žāvēta cauraudzīša
  • 2 sīpoli
  • 2 vārītas olas
  • Pipari, ķimenes

Pagatavošana

90 min.
  1. Pagatavošana:
  2. Pienu, sviestu un sāli sasilda līdz 30° C. Tad šajā maisījumā izšķīdina raugu un izsijātus kviešu miltus+rudzu miltus. Mīca, kamēr atlec no rokām. Labi samīcītu mīklu siltā vietā uzraudzē, atspiež traukā atpakaļ, vēlreiz uzraudzē, tad sadala apmēram vienādās daļās cik lielus pīrāgus grib.
  3. Katru mīklas gabaliņu saspiež plakanu, vidū liek apmēram vienu ēdamkaroti pildījuma, malas saspiež kopā, veidojot mēnešveidīgu rausi, ko liek uz ietaukotas plāts, kas apkaisīta ar rudzu miltiem, ar šuvi uz leju. Tos vēlreiz uz plāts uzraudzē 10 min, pārziež ar saputotu olu un cep karstā krāsnī kamēr brūni.
  4. Pildījumam: žāvētu gaļu vai cauraudzīti sagriež mazos, četrstūrainos gabaliņos, pievieno sasmalcinātu sīpolu, piparus, sakapātas olas un ķimenes pēc garšas. Ja vēlas, gaļu ar sīpoliem var viegli apcept. Ja gaļa ir sīksta, to var samalt caur gaļas mašīnu un pārējais kā parasti.

Komentāri

bomzis 2010. gada 25. decembris 13:30
kopitali
linda 2009. gada 23. maijs 17:22
Ļoti garšīgi, bieži taisam....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti