Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantā Boloņas mērce

2005. gada 25. maijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
25 min
1. Sakarsētā pannā ielej eļlu. Apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst mīksts.
2. Pievieno malto gaļu, un ar ēdamkaroti sasmalcina, lai gaļas masa būtu vienmērīgi smalka, bez kunkuļiem.
3. Kad gaļa apcepusies, pievieno tomātu mērci tik daudz, lai tā pārklātu visu gaļu, tad pievieno saldo krējumu. Un kā pēdējais - garšvielas.
4. Un te nu pēc sirds patikas tādos daudzumos, kā vēlas - sāls, gaļas kopējā garšviela, maltie melnie pipari, saldā maltā paprika, čili pipari. Mērcei jābūt diezgan pikantai.

Lai labi garšo!
Uz augšu