Pikantā Boloņas mērce

4 1
Pikantā Boloņas mērce
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltas liellopu gaļas
  • 1 sīpols, vidēja lieluma
  • Tomātu mērce
  • 1 ēd. k. saldā krējuma
  • Gaļas kopējā garšviela
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • Malta saldā paprika
  • Malti čili pipari
  • Eļļa

Pagatavošana

25 min.
  1. Sakarsētā pannā ielej eļlu. Apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst mīksts.
  2. Pievieno malto gaļu, un ar ēdamkaroti sasmalcina, lai gaļas masa būtu vienmērīgi smalka, bez kunkuļiem.
  3. Kad gaļa apcepusies, pievieno tomātu mērci tik daudz, lai tā pārklātu visu gaļu, tad pievieno saldo krējumu. Un kā pēdējais - garšvielas.
  4. Un te nu pēc sirds patikas tādos daudzumos, kā vēlas - sāls, gaļas kopējā garšviela, maltie melnie pipari, saldā maltā paprika, čili pipari. Mērcei jābūt diezgan pikantai.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

elīna_g 2010. gada 18. augusts 12:31
iespaidojoties no citām receptēm, mērcītei vēl pirms pievieno tomātu mērci, pievienoju konservētus (sagrieztus) tomātiņus.
pasniedzu kopā ar makaroniem.
un servējot, pārkaisīju mērcīti ar rīvētu sieru!

izdevās gardi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni