Saldais gliemezis

2005. gada 24. maijs
Foto: anita apine
Pagatavošana
1 min
1. No dotajiem produktiem pagatavo rauga mīklu.Kārtīgi samīca un liek siltumā uzrūgt.Tad mīklu vēlreiz izmīca un izrullē-vēlams taisnstūra formā.
2. Izrullēto mīklu apsmērē ar mīkstu margarīnu.Traukā sajauc cukuru,kanēli,riekstus,noskalotas un nosusinātas rozīnes,cukātus un vienmērīgi pārkaisa izrullētai mīklai.
3. Mīklas taisnstūri sagriež 8cm platās sloksnēs un pārloca gareniski ar pildījumu uz iekšu.Sanāk vairākas 4cm platas lentas.
4. Ietaukotas apaļas formas viducī sāk veidot gliemezi.Ņem vienu pildīto loksni un no viena gala tin- locījuma vieta uz leju,vaļējās malas uz augšu.
5. Satīto gliemeža viduci liek formas centrā-joprojām vaļējās malas uz augšu.Ņem nākošo loksni un tin apkārt pirmajai un tā visas-būs izveidojies gliemezis.Lai satītā spirāle neizplūstu pa visu formu to viegli ar plaukstām saspiež uz centru tīšanas laikā.Virsu apsmērē ar izkausētu margarīnu un noliek siltumā uzrūgt uz 15 min.Cep 200 grādos 35-40min.Cepoties gliemezis izplētīsies un beigās aizpildīs visu formu.
6. Izcepto gliemezi pārsmērē ar gaišas krāsas ievārījumu vai aplej ar kādu glazūru. Var tikai pārkaisīt ar pūdercukuru.
7. Ja izmanto pirkto gatavo rauga mīklu-jāpievieno 150g margarīns(Izkausēts).
Uz augšu