Pētersīļu maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci

4 1
Pētersīļu maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 800 g liellopu maltās gaļas
  • 6 ēd. k. rīvmaizes
  • 4 ēd. k. rīvēta Parmezāna siera (ir ticis izmantots arī Čederas siers)
  • 1 saišķis pētersīļu (noskaloti, nosusināti, sakapāti)
  • 150 g sīpola
  • 2 olas
  • Sāls
  • Pipari
  • Mērcei:
  • 200 g tomātu
  • 5 ēd. k. kečupa
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • 5 ēd. k. čili mērces
  • 1 sarkanais pepperoni pipars (sīki sakapāts, var iztikt bez, ja nevēlas ļoti asu)
  • 1 ēd. k. balzamiko etiķa
  • 1 ēd. k. citronu sulas

Pagatavošana

45 min.
  1. Samīca malto gaļu, rīvmaizi, sieru, pētersīļus, 100 g sīpola, olas, sāli, piparus.
  2. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. No masas izveido bumbiņas. Cepešplāti nosmērē ar eļļu. Bumbiņas liek uz plāts un pārpilina atlikušo eļļu.
  3. Cep vidējā “plauktiņā” ~ 15 minūtes, apgriež un cep vēl 15 min.
  4. Samaisa mērces sastāvdaļas. Tomātus nomizo, izņem sēklas, sīki sasmalcina un iemaisa mērcē. 5 min. visu kopā pakarsē.
  5. Izceptās bumbiņas liek bļodā, karstas pārlej ar karsto mērci, pārber ar nelielu daudzumu siera.

    Labu apetīti!
    Izceptās bumbiņas liek bļodā, karstas pārlej ar karsto mērci...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni