Torte"romeo un džuljeta"

2005. gada 23. maijs
Foto: Inga Artemjeva
Pagatavošana
1 min
1. Apaļo tortes veidni ietauko, ieklāj sviesta papīru. Miltus un sāli divreiz izsijā, olas un cukuru saputo, pievieno van.ekstraktu. Trijos paņēmienos iejauc izsijātus miltus. Iejaucot pēdējo miltu porciju, pievieno kausētu atdzesētu sviestu. Masu uzpilda sagatavotajā vaidnē. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 min., līdz centrā iesprausts salmiņš paliek tīrs un neaplīp. Veidni mazliet atdzesē, tad cepumu izgāž uz palikņa. Atdzisušu plāksni sagriež 3 plāksnēs, starp tām ieziež daļu kafijas krēma. Ar atlikušo krēmu pārziež tortes virspusi un sānus. Sāniem pielipina mandeļu skaidiņas.
2. Kafijas krēmam sviestu saputo ar pūdercukuru, van.ekstraktu, pienu vai saldo krējumu. Puto , līdz masa kļūst gaiša un vijīga, beigās pievieno ēdemkarotē vāroša ūdens izšķīdinātas 2ēd.k. šķīstošās kafijas.
Uz augšu