Zemeņu torte

4 1

Sastāvdaļas

  • 125 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 4 olu dzeltenumi
  • 250 g kv.miltu
  • Naža gals briežraga sāls
  • Pildījumam
  • ½kg zemeņu
  • 150 g cukura
  • 4 olu baltumi
  • 5 g želatīna

Pagatavošana

1 min.
  1. Sviestu saputo ar cukuru, līdz tas izkusis, pievieno ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, izsijātus kv.miltus un samaisa. Mīklu sadala 3 daļās, katru atsevišķi liek tortes veidnē un cep.
  2. Zemenes nomazgā, notecina un izberž caur sietu, pievieno cukuru, samaisa, pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Kad zemeņu masa sāk sabiezēt, tajā iecilā saputotus olu baltumus. Izceptās mīklas plāksnes atdzesē, liek kārtām ar pildījumu. Arī virsējo kārtu un malas pārziež ar zemeņu masu. Grezno ar svaigām veselām zemenēm.

Komentāri

Dīva 2011. gada 25. jūnijs 18:40
a cik ilgi jacepj?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize