Sākums > Receptes > Zupas

Kreftīgā sēņu zupa īstu veču gaumē

2005. gada 14. aprīlis
Foto: Shutterstock.com
Skābētu sēņu un gurķu vietā var ņemt sālītus vai marinētus produktus, bet tad jārēķinās, ka pavisam izmainās zupas garša. Minēto zupu nav ieteicams pārvārīt, jo tad saplūst kopā katra produkta specifiskā garša, un sāli nelieto, jo sāļums būs no gurķiem un sālījuma.
Pagatavošana
30 min
1. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sasmalcinātas sēnes, sauju kārtīgi noskalotu putraimu vai grūbu, sagrieztu burkānu, sagrieztu žāvētu gaļu.
2. Kad burkāni un putraimi ir gandrīz gatavi, pievieno piparus, lauru lapas, kartupeļus un skābētus gurķus un gurķu sālījumu. Vāra, līdz kartupeļi ir gatavi. Beigās pievieno sasmalcinātas selerijas, pētersīļus, ķiplokus.
3. Ar pētersīļiem, selerijām un ķiplokiem labāk eksperimentēt, zupu ielejot traukā un pagaršojot, jo tie ļoti izmaina zupas garšu, kas var ne visiem patikt. Ja vēlas, kreftīgumam var pievienot tomātu mērci pēc garšas - tā gandrīz divas reizes pastiprinās sēņu garša.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu